ДРУШТВО

МУП: Полиција зауставила народног посланика због прекршаја у саобраћају, он се позвао на имунитет

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Крагујевцу зауставили су на државном путу Топола - Крагујевац посланика Народне скупштине Н. М (46), након што је управљајући возилом марке „БМВ“ извршио четири груба прекршаја, саопштио је МУП.
Sputnik
Како се наводи, он је заустављен јуче јер се кретао брзином од 127,7 километара на час на делу пута где је брзина ограничена на 50 километара на час и уз то је два пута извршио претицање путничких возила преко неиспрекидане уздужне линије.
Полиција је зауставила возача овог аутомобила након што је извршио претицање колоне возила преко испрекидане уздужне линије, након чега се позвао на посланички имунитет.
Управа саобраћајне полиције МУП-а указује да овакво грубо кршење прописа из области безбедности саобраћаја изазива озбиљну забринутост, с обзиром на чињеницу да је од почетка године смртно страдало 387 особа, од чега је осморо деце за само месец и по дана.
Министарство унутрашњих послова скреће пажњу да је од почетка године повећан број саобраћајних незгода са погинулим и повређеним лицима И наглашавамо да ће припадници саобраћајне полиције, као и до сада доследно спроводити мере према учесницима у саобраћају који кршењем прописа директно угрожавају своју и безбедност других учесника у саобраћају.
Коментар