РУСИЈА

Путин: Ракета „Ангара“ кључна за сигурност приступа Русији свемиру

Ваздушно-космичке снаге Русије показују висок ниво обучености и поуздано чувају стратешке интересе земље, изјавио је руски председник Владимир Путин. Он је честитао професионални празник команди, припадницима и ветеранима Космичких снага.
Sputnik
„Важно је да данас Космичке снаге негују и развијају традицију поштеног, несебичног служења отаџбини, чије темеље су поставили њихови претходници и ветерани, као и да демонстрирају висок ниво обучености и поуздано чувају стратешке интересе Русије“, нагласио је Путин.
Руски лидер је указао на њихов допринос јачању борбене моћи Оружаних снага Русије и јачању одбрамбене способности земље.
„Уверен сам да ћете наставити да дајете јединствен допринос расту борбене моћи војске, као и јачању одбрамбене способности и националне безбедности наше земље“, навео је председник.
Према његовим речима, космички ракетни комплекс „Ангара“ играће кључну улогу у осигуравању самосталног и гарантованог приступа Руској Федерацији свемиру.
Уврштавање те супертешке ракете у арсенал руске војске је кључни задатак Космичких снага, поручио је Путин.
„Желео бих да истакнем – међу вашим главним, најважнијим задацима су експериментално-свемирска тестирања, као и усвајање савремене високотехнолошке опреме, међу којима ће ракетни комплекс 'Ангара' заузимати прво место. Управо та ракета ће одиграти кључну улогу у обезбеђивању независног, гарантованог приступа Русији свемиру“, напоменуо је председник.
РУСИЈА
Откривамо који је главни задатак „Ангаре“ – најновије руске ракете
Погледајте и:
Коментар