СПОРТ

Грк задовољан после Звездиног преокрета: „Нисмо одустајали – борили смо се“

После победе Црвене звезде против Париза на старту нове сезоне Евролиге, Јанис Сферопулос, тренер црвено-белих истакао је да је његовом тиму није било лако, али да је задовољан тиме што нису одустајали.
Sputnik
Успели су кошаркаши Црвене звезде да победе после заостатка од 13 поена и тиме су показали карактер, али било је ствари са којима Јанис Сферопулос није био задовољан.
„Желим пре свега да честитам својим играчима на победи. Није лако било играти против Париза јер је он солидан тим који има одличан ритам. Мислим да смо добро отворили меч, али нисмо завршили добру другу деоницу. Почетак другог полувремена је био још гори, али је тим показао карактер. Нисмо одустајали, борили смо се, полако се враћали у меч и то највише захваљујући правим одлукама које смо доносили офанзивно и дефанзивно. На крају смо успели да дођемо до предности од пет поена које смо знали да одржимо. Атмосфера је била одлична, желим пуно среће Паризу који заслужује да буде део Евролиге“, рекао је Сферопулос.
Победа је важна и за самопоуздање, али ово је тек почетак.
„Јесте битно, али ово је дуга сезона. Добро је почети победом, али има још много да се игра, ово је маратон, тако да морамо да останемо фокусирани, останемо скромни, наставимо да радимо напорно и да се боримо утакмицу по утакмицу. Као што смо и почели, тако и да наставимо“, истакао је тренер црвено-белих.
Немања Недовић имао је блиставо вече, био је срећан због победе, али је такође свестан на којим сегментима мора да се ради.
„Веома сам срећан. Победити прву утакмицу у гостима на почетку сезоне је велика ствар за наше самопоуздање и морамо да градимо на овоме. Не смемо да станемо сада. Причали смо у првом полувремену. Нисмо играли одбрану у првом полувремену, у другом полувремену смо били много бољи дефанзивно. Избацили смо их из зоне комфора. Имају сјајне играче, Ти Џеј Шортс је легитиман евролигашки играч и било је веома тешко против њега. Али, срећан сам због победе и због навијача који су доли да нас подрже“, рекао је Недовић.
СПОРТ
Недовићева НБА партија пресудила дебитанту Евролиге – Звезда од понора до облака
Коментар