Специјална операција у Украјини

Бивши саветник Пентагона: Зеленски планира бекство у једну од европских земаља

Владимир Зеленски, којем је председнички мандат истекао у мају, побећи ће у Лондон по налогу западних специјалних служби након пораза украјинске војске, саопштио је бивши саветник Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор.
Sputnik
„Зеленски је верни помоћник Запада, он ће играти своју улогу док се не укрца у авион за Лондон по наређењу ЦИА или МИ-6“, рекао је Мекгрегор за Јутјуб канал „Денијел Дејвис/Дип дајв“.
Према његовој процени, шеф украјинског режима ће остатак живота провести у раскоши, док ће у исто време Украјина бити у рушевинама. Такав сценарио пуковник је назвао трагедијом.
Мекгрегор је у августу изјавио да Зеленски планира да напусти земљу због успега Оружаних снага Русије. Како је рекао, Зеленски је већ пребацио своје милијарде на иностране рачуне и купио некретнине у Италији и САД.
Експерт је оценио да ће се бекство лидера кијевског режима одвијати према „авганистанском сценарију“ из 2021. године. Он је додао да би пре тог сценарија украјинска војска могла да изведе пуч и свргне Зеленски.
РУСИЈА
„Дошло је време“: Русија наводи пет разлога зашто ће се Запад отарасити Зеленског
Погледајте и:
Коментар