- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Дошло је време“: Русија наводи пет разлога зашто ће се Запад отарасити Зеленског

© AP Photo / Omar HavanaВладимир Зеленски
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Улагања Вашингтона и Брисела у лидера кијевског режима Владимира Зеленског нису се оправдала и они су одлучили да га се реше, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Вашингтон и Брисел одлучили су да се отарасе Зеленског. Улагања Вашингтона и Брисела нису се оправдала. Дошло је време да га се реше“, написао је Володин на Телеграму.
Он је навео пет разлога за такву одлуку: низак ниво подршке Зеленског међу становништвом Украјине, нелегитимност Зеленског, чињеница да су он и његови послушници изгубили поверење Вашингтона и Брисела, неуспеси кијевског режима на бојном пољу и банкрот Украјине.
Володин је подсетио да је Зеленском истекао мандат као председнику, а да је његов рејтинг у мају пао на 17 одсто због планова да снизи старосну границу за мобилизацију на 18 година, економских проблема и пораза на фронту.
„Зеленски и његови помоћници изгубили су поверење Вашингтона и Брисела. САД и Европска унија су принуђени да формирају посебне комисије за контролу коришћења средстава додељених Зеленском јер се новац краде, а оружје препродаје“, написао је председник Државне думе.
Он је такође подсетио да губици Оружаних снага Украјине месечно износе преко 50.000 људи, те да им не помажу ни испоруке западног оружја.
Володин је обратио пажњу и на лоше економско стање Украјине.

„Украјина је – банкрот. Крајем прошле године јавни дуг Украјине достигао је 80 одсто БДП-а. Без новца Вашингтона и Брисела, Кијев не може да испуни своје текуће обавезе према грађанима. Светска банка сматра да земљу чека банкрот ако 2025. године западни кредитори одбију да отпишу дугове Кијева, укључујући дугове приватних компанија и банака“, закључио је Володин.

Руска војска у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
РУСИЈА
Путин упозорио: Наш мировни предлог за Украјину неће вечно бити на столу
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала