СВЕТ

Пољска поставља минска поља на источној граници

Пољска ће направити минска поља на својој источној граници, јавила је Пољска телевизија.
Sputnik
Минска поља биће део комплекса инжињеријских објеката „Источни штит”, који пољска војска прави на источној граници земље.
„У 13 часова почеће вежбе на полигону у Ожишу где ће доћи премијер Доналд Туск. Вежбе су везане за проверу елемената ‘Источног штита’“, наводи се у саопштењу.
Такође се прецизира да су елементи који ће данас бити тестирани бетонски јежеви, противтенковски ровови и минска поља. Планирано је да се они касније искористе за опремање „Источног штита“.
Раније су пољске власти планирале да почну изградњу „Источног штита“ почетком наредне године, али су потом одлучиле да радови почну раније.
„Овај штит је требало да почне да се гради почетком следеће године, али у складу са обећањима Министарства народне одбране, већ ове године треба да буду изграђени и постављени први елементи“, наводи се у саопштењу.
Раније је председник Русије Владимир Путин у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону, детаљно објаснио да Москва не намерава да напада земље НАТО-а и да то нема никаквог смисла. Руски лидер је приметио да западни политичари редовно застрашују своје становништво измишљеном руском претњом како би скренули пажњу са унутрашњих проблема, али „паметни људи савршено схватају да је то лаж“.
СВЕТ
Пољска јача ПВО на источној граници, у операцији учествују америчке, италијанске и британске трупе
Погледајте и:
Коментар