СВЕТ

У Грузији открили: Како је Запад предлагао Тбилисију да покрене рат против Русије

Високи западни званичник предлагао је бившем грузијском премијеру Ираклију Гарибашвилију да започне рат са Русијом који би трајао три, четири дана, а затим би земља започела партизански отпор, изјавио је оснивач и почасни председник владајуће странке Грузијски сан – Демократска Грузија Биџина Иванишвили у интервјуу за ТВ „Имеди“.
Sputnik
„Сећам се шта ми је рекао бивши премијер Иракли Гарибашвили. Са њим је разговарао високи званичник једне (западне) земље. Иракли је питао: 'Да, али шта мислите колико дана можемо ратовати са Русијом?'. Њему су одговорили – три, четири дана. Он је рекао: 'И ви нас уништавате због та три, четири дана?'. Одговорили су му: 'Има вас три, четири милиона. За три, четири дана неће све побити. Онда можете основати партизански покрет у шуми. Ми ћемо вам помоћи и одатле ћете ратовати'“, рекао је Иванишвили.
Како је додао, управо након тог случаја владајућа структура је постала прибранија и почела је оштрије да делује против сличних позива.
Грузијске власти су више пута констатовале покушаје и жељу одређених снага да увуку земљу у војну конфронтацију са Русијом, посебно непосредно након избијања оружаног сукоба у Украјини. Истовремено, лидери владајуће странке упозоравају да ће увлачење у сукоб довести до катастрофалних последица по Грузију, а задатак руководства је да одржи мир у земљи.
РУСИЈА
Лавров: Запад покушава да отвори други фронт против Русије
Погледајте још:
Коментар