Берба зрна кафе у провинцији Чијанг Мај на Тајланду.
Зрна "арабика" кафе се узгајају на великим надморским висинама, 1600 м или већим. Ниске температуре у планинама успоравају раст биљке, омогућавајући јој да развије сложене шећере.
Током прошле године цене кафе су скочиле због климатских промена, великих поремећаја у снабдевању и повећане домаће потрошње.
Зрно "арабике" је тврдо и укусно, а индустрија кафе га сматра најквалитетнијим.
Биљка кафе (зимзелена) мора да расте око 5 година пре него што буде погодна за пуну производњу.
Узгајивачи "арабика" кафе зрна беру ручно будући да она расте на местима до којих возила или машине не могу доћи.
Зрна кафе сазревају у различитим фазама, па берачи морају редовно да проверавају биљке пре бербе.
Арабика кафа има сложенији укус са већим нивоом киселости.