00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
16:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Модно путовање кроз српску историју
06:55
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Милован Бојић: Шојгуу сам давно рекао – ми их задржавамо, а кренуће и на вас!
16:00
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Мрђа: Желим да Милојевић остане што дуже у Звезди
17:00
50 мин
ПРОРОК
Ко се крије иза антисрпске кампање у Хрватској
17:51
8 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Како се узгаја најпопуларнија врста кафе на свету - и то на Тајланду

Пратите нас
Кафа је један од најпопуларнијих напитака на свету, са препознатљивом аромом и укусом. Спутњик доноси фото-причу о узгоју једне од најтраженијих врста кафе, "арабике" - и то на Тајланду.
© Getty Images / Valeria Mongelli

Берба зрна кафе у провинцији Чијанг Мај на Тајланду.

Берба зрна кафе у провинцији Чијанг Мај на Тајланду.  - Sputnik Србија
1/8

Берба зрна кафе у провинцији Чијанг Мај на Тајланду.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Зрна "арабика" кафе се узгајају на великим надморским висинама, 1600 м или већим. Ниске температуре у планинама успоравају раст биљке, омогућавајући јој да развије сложене шећере.

Зрна "арабика" кафе се узгајају на великим надморским висинама, 1600 м или већим. Ниске температуре у планинама успоравају раст биљке, омогућавајући јој да развије сложене шећере. - Sputnik Србија
2/8

Зрна "арабика" кафе се узгајају на великим надморским висинама, 1600 м или већим. Ниске температуре у планинама успоравају раст биљке, омогућавајући јој да развије сложене шећере.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Током прошле године цене кафе су скочиле због климатских промена, великих поремећаја у снабдевању и повећане домаће потрошње.

Током прошле године цене кафе су скочиле због климатских промена, великих поремећаја у снабдевању и повећане домаће потрошње. - Sputnik Србија
3/8

Током прошле године цене кафе су скочиле због климатских промена, великих поремећаја у снабдевању и повећане домаће потрошње.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Зрно "арабике" је тврдо и укусно, а индустрија кафе га сматра најквалитетнијим.

Зрно "арабике" је тврдо и  укусно, а индустрија кафе га сматра најквалитетнијим. - Sputnik Србија
4/8

Зрно "арабике" је тврдо и укусно, а индустрија кафе га сматра најквалитетнијим.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Биљка кафе (зимзелена) мора да расте око 5 година пре него што буде погодна за пуну производњу.

Биљка кафе (зимзелена) мора да расте око 5 година пре него што буде погодна за пуну производњу. - Sputnik Србија
5/8

Биљка кафе (зимзелена) мора да расте око 5 година пре него што буде погодна за пуну производњу.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Узгајивачи "арабика" кафе зрна беру ручно будући да она расте на местима до којих возила или машине не могу доћи.

Узгајивачи "арабика" кафе зрна беру ручно будући да она расте на местима до којих возила или машине не могу доћи. - Sputnik Србија
6/8

Узгајивачи "арабика" кафе зрна беру ручно будући да она расте на местима до којих возила или машине не могу доћи.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Зрна кафе сазревају у различитим фазама, па берачи морају редовно да проверавају биљке пре бербе.

Зрна кафе сазревају у различитим фазама, па берачи морају редовно да проверавају биљке пре бербе.  - Sputnik Србија
7/8

Зрна кафе сазревају у различитим фазама, па берачи морају редовно да проверавају биљке пре бербе.

© Getty Images / Valeria Mongelli

Арабика кафа има сложенији укус са већим нивоом киселости.

Арабика кафа има сложенији укус са већим нивоом киселости. - Sputnik Србија
8/8

Арабика кафа има сложенији укус са већим нивоом киселости.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала