Вучић о Црној Гори: Волео бих да је било другачије

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је одлука о самосталности била право Црногораца, наводећи да би волео да је она била другачија.
"Да ли бих волео да је одлука била другачија, волео бих. Поштујемо независност Црне Горе и вољу грађана... То говори о вишедеценијској полтиици против заједнице заједничке државе.... Никада се нећемо одрећиподршке нашем народу у Црној Гори, поштујући независност те земље. Када упоредите положај Албанаца у Црној Гори са положајем Срба, све ће вам бити јасно", казао је Вучић, коментаришући изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића поводом 15 година независности те земље.
Он је казао да Црна Гора данас има независну државу и да им жели све најбоље, преноси Б92.
"Не морају да измишљају непријатеље тамо где их нема", рекао је он и поручио Подгорици да се другачије понаша према српском народу.
"Нас занима да имамо најближе односе, али и да пружамо подршку нашем народу. Ништа не радимо против Устава Црне Горе", казао је он.
Подсетимо, Ђукановић је изјавио да сматра да је Дан независности пре 15 година био најлепши почетак савремене грађанске Црне Горе.
У ауторском тексту са подгорички портал ЦдМ, Ђукановић пише да је то „случај без преседана, не само у црногорској, него и у историји балканских народа“.
„Тиме је исправљена једна велика историјска неправда, и трасиран наш европски и евроатлантски пут...“, навео је, између осталог, Ђукановић.
Све о обелећавању Дана независности пратите ОВДЕ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала