Руска амбасада у Вашингтону прекида рад

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Конзуларно одељење Амбасаде Русије у Сједињеним Америчким Државама у Вашингтону престаје да прима грађане због пандемије коронавируса.

„У вези са оштрим погоршањем санитарне и епидемиолошке ситуације због ширења коронавирусне инфекције, значајног повећања броја оболелих и, као последица тога, немогућности да се потпуно осигура безбедност здравља посетилаца, од 16. марта 2020. године обуставља се лични приступ конзуларном одељењу Амбасаде Русије у Вашингтону за пружање свих конзуларних, нотарских и јавних услуга“, наводи се у саопштењу на страници амбасаде на Фејсбуку.

Подносиоци захтева за визе треба да се обрате Руском визном центру, наводи амбасада.

Амбасада је, такође, објавила и број телефона за хитне случајеве.

У саопштењу амбасаде се додаје да су ове мере оправдане ванредним околностима које су проузроковане потребом да се заштити здравље посетилаца и истиче се да су мере привремене.

Према најновијим подацима Универзитета „Џон Хопкинс“, у Сједињеним Америчким Државама је забележено више од 3,7 хиљада случајева оболелих од коронавируса КОВИД-19, 69 особа је умрло.  

Пандемија коронавируса

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог коронавируса КОВИД-19 за пандемију.

У више од 140 земаља света до сада је заражено више од 170 хиљада људи, више од 77 хиљада људи је оздравило, а преко 6.500 особа је умрло.

У Европи је на првом месту по броју заражених Италија: тамо је регистровано више од 24.000 заражених, док је 1.809 особа умрло.

Пратите најновије информације о пандемији новог коронавируса на Спутњику.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала