У време пандемије коронавируса преваранти вребају с друштвених мрежа

© Flickr / Richard PattersonСајбер-криминал
Сајбер-криминал - Sputnik Србија
Пратите нас
Преваранти су се активирали на друштвеним мрежама због пандемије коронавируса. Они шаљу поруке са лажним препорукама за превенцију болести у циљу прикупљања личних података корисника, саопштила је прес-служба Роскомнадзора.

Украдене информације злонамерни људи користе за допуну база података нежељене поште, вирусну заразу уређаја и крађу платних података.

Савезна служба Русије за надзор комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор) препоручила је да се не отварају сумњиви линкови, да се користе само познати извори, као и да треба водити рачуна при уношењу података са банковних картица при онлајн куповини.

„Обратите пажњу на назив сајта: ако садржи разне симболе или слова која се не подударају са оригиналним називом сајта или бренда, онда је вероватно у питању сајт превараната“, навео је Роскомнадзор.
Напад интернет вируса на компјутерску мрежу - Sputnik Србија
Руски експерт: Ево како да се заштитите од крађе личних података током коронавируса

Пандемија коронавируса

Светска здравствена организација (СЗО) је за дан регистровала 13.903 случаја заразе коронавирусом новог типа у свету, док је умрлих 862, показују подаци извештаја СЗО објављени синоћ на сајту те организације.

Тако је, према информацијама СЗО, укупан број оболелих достигао 167.511, од чега је више од пола – 86.434 – регистровано ван континенталне Кине. Број смртних случајева је порастао на 6.606 (3.388 умрлих ван Кине).

Подсетимо, Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог коронавируса КОВИД-19 за пандемију.

Пратите најновије информације о пандемији новог коронавируса на Спутњику.

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала