Преоптерећење интернет мреже у Русији: Ограничава се квалитет онлајн садржаја

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаАнтене за мобилну телефонију на крову куће. Због епидемије вируса корона, многи запослени раде од куће, па интернет-компаније примећују значајан пораст интернет-саобраћаја.
Антене за мобилну телефонију на крову куће. Због епидемије вируса корона, многи запослени раде од куће, па интернет-компаније примећују значајан пораст интернет-саобраћаја. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар комуникација Русије Максут Шадајев упутио је писмо највећим руским интернет-компанијама са молбом да ограниче квалитет онлајн-видеа на својим ресурсима због повећаног саобраћаја на мрежи.

У писму се истиче да се због броја грађана који се налазе у самоизолацији због пандемије вируса корона, примећује значајан раст интернет-саобраћаја и, као последица тога, повећано оптерећење мреже. Због тога коришћење „стриминг“ сервиса и учења преко интернета посебно утиче на могућност мреже да се избори са оптерећењем.

Шадајев сматра да на тај начин, док је на снази указ председника Русије о продужењу нерадних дана до краја месеца, треба предузети мере за оптимизацију објављеног садржаја.

Конкретно, треба онемогућити аутоматску репродукцију аудио-визуелног садржаја на сајтовима и апликацијама, и ограничити максимални ниво квалитета репродукције видео садржаја.

Тако за мобилне апликације ограничење треба да буде на нивоу од 720 пиксела, а за сајтове – 1080 пиксела.

Министарство је ово писмо упутило свим компанијама које емитују садржај на интернету, међу којима су друштвене мреже „ВКонтакте“, „Однокласники“, претраживач „Јандекс“, „Рамблер група“, као и месинџер „Телеграм“. 

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове коронавирусне инфекције КОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од 1,2 милиона случајева заразе, а умрло је више од 64 хиљаде људи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала