Висока оцена кинеских лекара: Русија предузела ефикасне мере у борби против короне

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЛекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији
Лекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Група кинеских медицинских експерата, који су дошли у Русију у циљу пружања помоћи у борби против вируса корона, сматра да су руске власти предузеле благовремене и ефикасне мере против новог вируса.
„Кинески експерти сматрају да су руска влада и московске власти на време усвојиле ефикасне мере и да су се медији такође понели на прави начин, пошто је КОВИД-19 потпуно нови тип вируса с којим се сусрело човечанство, сви смо заједно у процесу истраживања“, рекао је изјавио је шеф Центра за контролу и превенцију болести покрајине Хејлунгђанг, члан делегације кинеских експерата Ван Кајли.

Према подацима кинеске амбасаде у Русији, 10 експерата стигло је у Москву 11. априла, а Кајли је рекао да је планирано да се врате у Кину 18. априла.

Власти Хејлунгђанга истакле су да кинески лекари који бораве у Русији деле своја искуства са руским колегама, међутим, по закону не могу да лече оболеле од короне.

„Група лекара највише размењује мишљења са руским стручњацима, дели своје искуство са њима, али не може да поставља клиничку дијагнозу пацијентима и да их лечи, јер у Русији постоје строги закони и само квалификовани руски лекари могу да лече пацијенте“, саопштено је из канцеларије покрајинске владе за спољне послове.

Кинеска покрајина Хејлунгђанг предала је Москви више од 20 тона хуманитарне помоћи, укључујући медицинске маске, рукавице, једнократну заштитну одећу, дијагностичке системе за тестирање и топлотне уређаје.

Изградња привремене пољске болнице у Вухану у централној кинеској провинцији Хубеј - Sputnik Србија
Кина за шест дана направила огромну болницу на граници са Русијом /видео/

У Русији је у протекла 24 сата регистровано 2.774 случаја заразе вирусом корона КОВИД-19 у 51 региону земље, тако да укупан број забележених случајева износи 21.102, саопштио је Оперативни штаб за борбу против епидемије вируса корона у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала