Путин позвао на прекид ватре у Нагорно-Карабаху

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин позвао је на прекид ватре у Нагорно-Карабаху из хуманитарних разлога како би две стране размениле тела погинулих и заробљенике.

„После читавог низа телефонских разговора с председником Азербејџана Илхамом Алијевим и премијером Јерменије Николом Пашињаном председник Русије је позвао на прекид борбених дејстава у Нагорно-Карабаху, из хуманитарних разлога, а с циљем размене тела погинулих и заробљеника“, саопштио је Кремљ.

Путин је, такође, позвао шефове дипломатија две земље да дођу у Русију 9. октобра на консултације о ситуацији у Нагорно-Карабаху.

Русија је, уз Француску и Америку, копредседавајућа Минске групе ОЕБС која се бави регулисањем питања Нагорно-Карабаха. Лидери три земље су недавно усвојили заједничку изјаву о ситуацији у Нагорно-Карабаху. Они су позвали на хитно окончање борбених дејстава и на обнављање преговора без предуслова. 

Подсетимо, ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала