Шта руски сенатор каже о Бајденовој победи

© Sputnik / Дејан СимићКосачов у разговору са уредницом Тањом Трикић
Косачов у разговору са уредницом Тањом Трикић - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је Џозеф Бајден прогласио победу на председничким изборима у Америци, руски сенатор Константин Косачов каже да још нема званичних резултата и да нису искључени ни „судска разматрања“ које је најавио тим Доналда Трампа, као и неки преокрети.

Ситуација још једном потврђује, каже он, да нема недвосмисленог, безусловног и убедљивог победника.

„Постоје поделе и међусобно искључиви погледи друштва на то како виде Америку у будућности. Ма ко да победи он неће имати апсолутно морално право да говори о томе да читава Америка стоји иза њега“, навео је Косачов на Фејсбуку.

Како је навео, многи сада говоре о победи Бајдена, уз све спорне моменте како у предизборној кампањи тако и у америчком изборном систему у целини.

Ако се ствари посматрају објективно, са европске тачке гледишта, логично и праведно изгледа победа онога ко је прикупио већину непосредних гласова бирача, а то је „очигледно Бајден“, додао је он.

Читав либерални свет, савезници САД и сви који који су рачунали на идеолошку неравнодушност последње наддржаве, данас су одушевљени, наводи Косачов.

„Зато се са победом демократа може очекивати реванш свих неконзервативних снага у читавом свету, То значи – више русофобије у Европи, више смрти у Донбасу и другим горућим тачкама у свету, као и више санкција с политичким мотивима, ако говоримо о директним последицама“, написао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала