Путин и Пашињан разговарали о ситуацији у Јерменији

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПрезидент РФ В. Путин принимает участие в Петербургском международном экономическом форуме
Президент РФ В. Путин принимает участие в Петербургском международном экономическом форуме - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и јерменски премијер Никол Пашињан разговарали су телефоном о ситуацији у Јерменији, саопштио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.

Песков је навео да је телефонски разговор одржан на иницијативу јерменске стране.

„Разговарано је о ситуацији у Јерменији ... Путин се заложио за одржавање реда и мира у Јерменији и решавање ситуације у оквиру закона“, прецизирао је Песков.

„Руски лидер такође је позвао све стране на уздржаност“, додао је портпарол Кремља.

Подсетимо, Генералштаб Оружаних снага Јерменије 25. фебруара је захтевао оставку премијера земље, рекавши да политичко руководство води државу у опасном правцу. Захтев за оставком догодио се након што је шеф владе разрешио дужности првог заменика начелника Генералштаба генерал-пуковника Тирана Хачатрјана, који је раније критиковао премијерове изјаве о системима „Искандер“.

Као одговор на то, премијер Никол Пашињан изјавио је да је извршен покушај преврата и позвао грађане да се окупе на Тргу републике како би „одбранили револуцију“. Такође је рекао да је потписао одлуку о разрешењу дужности начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије Оника Гаспарјана. Међутим, председник још увек није потписао овај документ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала