Москва предлаже Израелу и Палестини: Преговарајте о примирју у Русији

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЛеонид Слуцки
Леонид Слуцки - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Пратите нас
Председник одбора за међународне послове руске Државне думе Леонид Слуцки изјавио је да је званична Москва спремна да понуди Израелу и Палестини да се преговори о решавању конфликта одрже на територији Руске Федерације.
Поред тога, како је рекао, Русија предлаже и да се формира нешто другачији „квартет“ у преговорима који би укључио блискоисточне земље – поред Израела и Палестине и оне арапске земље које имају дипломатске односе са Израелом – Египат, Јордан, УАЕ и Саудијска Арабија.
„Спремни смо да понудимо да се ти преговори одрже у Москви“, рекао је Слуцки.
Он је оценио и да руски парламентарци константно одржавају контакте са колегама са обе стране конфликта.
„За сада је то на нивоу намере, међутим, та намера још увек није реализована. Сматрам да је потребно да правимо одређене кораке како би се што пре сазвао тај блискоисточни квартет“, закључио је Слуцки.
Подсетимо, израелски авиони наставили су и данас ваздушне ударе на палестински појас Газу, а припадници Хамаса одговорили су испаљивањем ракета на Израел, број жртава сукоба сваког дана расте али и притисак међународне заједнице да се они окончају.
Нема назнака да би сукоб могао да се смири. Палестинци су данас пријавили и 11 убијених на окупираној Западној обали у сукобима демонстраната и израелских снага безбедности, а од понедељка у Гази је убијено 139 особа, међу којима 39 малолетника и 22 жене, а 950 особа је рањено, саопштили су палестински медицински званичници.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала