Могу ли Срби да постану самураји?

© Фото : Принтскрин/Гуангџоу Рич енд ФорсКатшухито Киноши
Катшухито Киноши - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси се по доласку на место новог селектора Србије окружио људима од поверења, а међу првима које је позвао у помоћ је Јапанац Катшухито Киноши.

Многи су се на прву лопту изненадили када су чули да ће Јапанац бити у Пиксијевом стручном штабу, али они који прате и познају рад новог селектора Србије знају да су Стојковић и Киноши велики пријатељи.

Од Јапана до Кине радили су заједно, а сада ће бити на истом задатку – да одведу Србију на Мундијал у Катару наредне године.

Физичка припрема репрезентативаца Србије која је досад била поверена Андреји Милутиновићу, кондиционом тренеру о коме није лепе речи имао бивши селектор Љубиша Тумбаковић, убудуће ће бити у Киношијевим рукама.

​Не постоји човек у којег Пикси има више поверења и с којим је дуже сарађивао откако је постао тренер од Катшухита Киношија. Он има високо образовање, завршио је јапански Универзитет за спортску науку и има УЕФА професионалну лиценцу. Давне 2003. године каријеру је почео у Омији, да би се после Јокохаме, у којој је радио од 2006. до 2008. године, на Стојковићево инсистирање стигао у Нагоју.

Радио је тамо од 2008. до 2015, после чега га је Пикси звао у кинески Гвангџоу Рич енд Форс.

Киноши је и те како упознат са српским темпераментом, с обзиром на то да је осим са Пиксијем, време у Кини проводио са Марком Перовићем, Бошком Ђуровским, Душком Тошићем, Братиславом Живковићем.

Једноставно, Киноши којем ће бити поверено да припреми „орлове“ да лете по терену, човек је од највећег поверења новог селектора Драгана Стојковића.

То потврђују и бројке, оне кажу да су бивши ас Југославије којем је сада циљ да одведе Србију у Катар, и Катшухито досад заједно припремили 419 утакмица, па ће прва следећа са Републиком Ирском у среду, 24. марта, бити својеврсни јубилеј - 420.

Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Повратак мита о броју „десет“ – Пикси је одабрао Тадића /видео/

Пикси и Киноши су у Нагоји сарађивали на 278 утакмица, док је у Гвангџоуу та бројка била нешто мања – 141 меч.

Сада су на новом заједничком задатку, па ће Јапанац имати прилику да покаже да ли је заиста толики мајстор за физичку припрему, с обзиром на то да га Пикси хвали на сав глас.

Наравно, и Киноши има само речи хвале на рачун свог шега и новог кормилара „орлова“.

„Стојковић је аутентичан, врло је реалистичан и веома сам срећан што ћу поново радити са њим“, поручио је Јапанац.  

Чињеница је да Киношијев рад неће моћи да се види на Пиксијевом дебију против Републике Ирске 24. марта, јер ће „орлови“ претходно одрадити свега два тренинга, али ће наредни мечеви са Португалом и Азербејџаном готово сигурно показати да ли Пиксијеви ученици прерастају у „самураје“ под будним оком Јапанца Катшухита Киношија.

► Спутњик пита – ко ће у „врућу“ фотељу, а легенда каже: Не може тек тако

► Бразилац је заборавио да игра фудбал, а Британци нападају – Србина?!

► ФСС се огласио – познато ко мења Славишу Кокезу

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала