Селекторка пред финале: Борба за дрес, борба за Србију!

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEK Селектор шампионки Европе Марина Маљковић
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, сумирала је утиске пред финални меч на Европском првенству.
Србија је успела да савлада све препреке на путу до финала, последњу после драматичне завршнице са Белгијом.
Кошаркашице Србије прослављају победу над Белгијом на Европском првенству - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Битка за европски трон: Српкиње против српске снајке, Француска против традиције
Наредни противник је Француска, екипа коју је наша селекција победила у финалу ЕП 2015. године.
„Колегиница са клупе Француске има велику базу, и они су сваке године све јачи. Сада су натурализовали две Американке, две изванредне играчице које комбинују, добили су другу димензију коју нису имали. Страшан тим. Убедљиво најбољи тим на овом првенству, чије је полуфинале било лакше. Били су фаворити и 2015. Ми као и увек идемо тениском концентрацијом, да покушамо да наша борба буде на максимуму свих максимума и да видимо шта ће то да нам донесе. Борба за дрес, борба за Србију“, рекла је Маљковићева.
Селекторка је објаснила да су она и њене изабранице од доласка на првенство „као у затвору“.
„Желели смо да учинимо народ срећним. То није фраза, то нас покреће, посебно јер смо сада затворени од 14. јуна, као у затвору и много је тешко. У Француској није било тако. Био је страшан притисак, ментални и физички. Све је ово било доста тешко и жеља да учинимо људе срећним нам је дала још већу снагу. Потрудићемо се да не обрукамо када је та наша борбеност у питању“.
Полуфинале против Белгије прошло је са непотребним „штрецањем“ у последњим секундама, пошто је Србија умало „прокоцкала“ четири поена предности.
„Огромне празнине после две изузетно стресне утакмице, пуне разних емоција, где је било потребно да превазиђемо себе. Криво ми је јер људи у Србији не знају каква је кошарка у Белгији, да смо ми сада добили тим који је мало бољи од нас. Упркос некој игри, која у већини утакмица није била онаква каква би требало да буде, како смо се договорили, али, на крају су одрадиле оно што је требало, што смо се договорили и добили смо утакмицу“, рекла је Марина Маљковић.
Дуел Србије и Француске у борби за европско злато на програму је у недељу од 21.00. Спутњик спорт ће вам у уживо преносу пренети све најзанимљивије детаље потенцијалног спектакла.
Српске кошаркашице у походу на европско злато
Богдан Караичић за Спутњик о Акрополис купу, Добрићу, Аврамовићу и атмосфери у репрезентацији
Американци су „издали“ браћу Павићевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала