Још два степеника до Токија – на првом је препрека Порторико

© Фото : КСС / Небојша ПараушићСрпски кошаркаш Алекса Аврамовић
Српски кошаркаш Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије у суботу у 16 часова игра утакмицу против Порторика у полуфиналу квалификација за Олимпијске игре у Токију. Изабраници Игора Кокошкова добро познају противника и велики су фаворити да изборе пласман у финале турнира у Београду.
Србија у групној фази није бриљирала, иако су остварене две победе Орлови су се мучили и нисмо видели оно најбоље од њих.
Разлога је много, али о њима сада не треба причати јер постигнут максималан резултат и сав фокус је на незгодним Порториканцима.
Наши кошаркаши играли су са карипском државом више пута у последњих неколико година, а снаге су недавно одмерили на Акрополис Купу на ком је Србија славила 80:68.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Несинхронизовани Орлови /видео/
О предстојећем мечу Орлова причао је стандардни репрезентативац Алекса Аврамовић.
„После две победе у две утакмице, долазимо као фаворити у односу на Порторико. Играли смо против њих на 'Акрополис купу' у Атини, знамо каква су екипа, то је исти тим који смо тамо савладали са двоцифреном разликом. Знамо им врлине, имају пар сјајних шутера и неколико чврстих момака под кошем. Кондит и Клавел су двојица кључних играча које треба да зауставимо, свакако уз плејмејкера Герија Брауна. Он је добар додавач и одличан играч. Мислим да имамо бољи састав и дужу клупу, да смо спремни да пред нашим навијачима забележимо победу и идемо ка нашем циљу“, рекао је Аврамовић за званичан сајт клуба.
Порторико је показао да је дошао у доброј форми у Београд намучивши Италију у групној фази. Имали су шансу и да преокрену резултат, али су Азури ипак изашли као победники.
Екипа се никако не сме потценити, а то истиче и селектор Игор Кокошков.
„Овакве утакмице се сигурно не добијају уиграношћу, већ енергијом, борбеношћу и пожртвовањем на терену. Важно је да нам здравствени билтен буде бољи у односу на утакмицу са Филипинима“, рекао је селектор Србије.
Кокошков је причао и о здравственом билтену.
„Видећемо да ли ће играти Калинић, док се Мицић и Бјелица осећају боље што су добри знаци. Огњен Добрић има одређене проблеме и он је такође упитан за сутра. Најважније нам је да знамо ко ће моћи да наступи. Екипа Порторика игра дуже заједно, очигледно су уигранији, имају дефинисану ротацију и своје улоге у тиму. Ми, нажалост, ни један тренинг нисмо одрадили у пуном саставу, а чак и данас ће нам неки играчи фалити на тренингу“, казао је.
Селектор Србије још једном је поновио да ће утакмицу добити екипа са бољом енергијом.
„То је информација за људе који воле и прате наш тим, али, поновићу, овакве утакмице се не добијају перфектном уигранишћу и егзекуцијом, већ жељом, енергијом и одлуком да се добије. Не сумњам да ћемо се борити, али морамо да, уз енергију која ће бити присутна на највишем нивоу, одиграмо паметно, смањимо број изгубљених лопти и играмо тимски. Играмо пред својом публиком, знамо шта је циљ и даћемо све од себе да то остваримо.“
У првом полуфиналу од 13.00 састају се Италија и Доминиканска Република, док је сусрет Србије и Порторика на програму у 16 часова.
Мурал са ликом и поруком патријарха Павла у дворишту кошаркашке породице Луковић /фото, видео/
Хрватска после драме избегла нови дебакл!
Руски кошаркаши без Олимпијских игара!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала