Зашто се Грку смејао цео стадион, ко је изнервирао Троицког и како се Црногорка обрукала /видео/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEГрчки тенисер Стефанос Циципас
Грчки тенисер Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Од најлуђег интервјуа који сте видели у последње време, преко Надаловог преживљавања и Викторовог колапса, до дуплог „кромпира“ за Црногорку. Другог дана Аустралијан опена је било свега и свачега.

У мечу између Грка Стефаноса Циципаса и Француза Жила Симона публика није имала да види много тога занимљивог, пошто је Циципас однео победу резултатом 6:1, 6:2, 6:1 за само сат и по времена.

Оно што је публика пропустила док је меч трајао, добила је након што се меч завршио – и то потпуно спонтано.

Циципас је на трибинама „Род Лејвер арене“ имао велику подршку, што због тога што је један од најбољих играча света, што због тога што у Мелбурну има доста Грка.

Због тога су сви једва чекали да чују шта ће Стефанос имати да каже после меча, а да се нису разочарали мало је рећи.

„Не знам шта бих вам рекао. Наравно да нисам очекивао да ће бити баш овако лако“, почео је Циципас, па застао када је видео реакцију публике.

Грк није ни схватио да се његов говор може сматрати омаловажавањем противника, тренутно 64. а некада шесто тенисера планете.

„Будимо искрени...“, кренуо је Стефанос, па поново застао када је чуо нове звиждуке, „О Боже. Мислим да сам све већ упрскао“.

На срећу по да двадесетдвогодишњег Грка, публика је одмах схватила да он стварно није ништа лоше мислио.

Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Наставља се опасан тренд у Аустралији, девојчица пала у несвест /фото/

Али, то му није много помогло ни у наставку свог обраћања.

„Одиграо сам спектакуларан меч од почетка до краја“, кренуо је Циципас, па поново застао када је схватио да и даље прича о себи у суперлативима.

На тренутак је кренуо да напусти терен, па се предомислио.

„Не знам уопште шта је била његова тактика...“, рекао је и изазвао нови талас смеха.

„Могу да одем ако хоћете!“, нашалио се Циципас и додао: „Последње што сам икада очекивао је да играм на 'Род Лејверу' и да ми се сви смеју".

Циципас ће у другом колу Аустралијан опена играти против домаћег представника, Танасија Кокинакиса.

​Невероватан крах видели смо од Виктора Троицког, који је први пут после две године успео да дође до главног жреба неког Гренд слема.

За овај меч чак је и мало рећи да је наш представник имао све у рукама, пошто је прво сервирао за победу у четвртом сету, а онда у петом прокоцкао два брејка предности против Американца Мајкла Моа

И све то је дошло након што је две недеље по доласку у Аустралију провео у строгом карантину, без могућности да изађе из хотелске собе.

„Да сам знао да ће овако да се заврши, не бих ни долазио. Ово ми сад још теже пада после свега кроз шта сам прошао, карантина и свега... Тешко ми пада овај пораз. Планирам да одморим неколико дана, па ћу одлучити шта како даље и како. Чињеница је да време пролази, сат откуцава“, рекао је Троицки новинарима после меча.

Виктор је у интервјуу за Спутњик спорт пред почетак сезоне рекао да планира да да све од себе у текућој години, али ако је нешто могло да га обесхрабри то су дефинитивно дешавања из Мелбурна.

​Иако Рафаел Надал већ неко време вуче повреду леђа, у његову победу над Ласлом Ђереом.

Она је дошла у три сета, али је Ђере вероватно пружио већи отпор него што се то очекивало.

„Тешких 15 дана је иза мене. Данас сам морао да преживим и то сам и учинио. Још увек сам жив, то је главна ствар. Није било сјајно. Морам да идем из дана у дан и да останем позитиван“, изјавио је Надал.

Ђере је после меча истакао да није приметио да Рафу мучи било каква повреда.

„Нисам приметио... Први пут сам играо против њега, так ода не знам шта да кажем. Вероватно су га мучила леђа, ако не данас, онда претходних дана сигурно. Не можете се ослањати на то, јер ће он упркос повреди одиграти сјајно као против Вавринке када се укочио, па добио меч иако је Стен играо тенис живота“, објаснио је Ђере.

​У понедељак смо испратили тужну причу француског тенисера Гаела Монфиса, који је у сузама завршио Аустралијан опен, на којем није успео да оствари прву победу после скоро годину дана.

Монфис је искрено говорио о судбини која га је задесила, а дан касније је његова девојка Елина Свитолина изашла на терен.

Украјинка је победила Чехињу Мари Бузкову са 6:4, 7:6, а по завршетку меча је показала да ни у једном тренутку није престала да мисли на свог драгог.

Она му је послала подршку тиме што је на камери која ју је снимала написала Гаел и уз име додала срце, те послала пољубац.

​Црногорска тенисерка Данка Ковинић прописно се обрукала против најбоље тенисерке света Ешли Барти.

Аустралијанка је Црногорку оставила без иједног јединог гема, па је на семафору после свега 44 минута стајало 6:0, 6:0.

Ковинићева, најбоља црногорска тенисерка и тренутно 74. на свету, је била једна од оних који су морали да проведу две недеље у строгом карантину по доласку у Аустралију.

То је очигледно утицало на њу, али је барем за долазак у Мелбурн награђена са чеком од 64.000 евра, колика је награда за пласман у прво коло турнира.

Ако се њена финансијска награда гледа кроз време проведено на терену, Данка је на Аустралијан опену зарадила 24 евра по секунди.

​► Херојска победа Олге Даниловић над фаворизованом Хрватицом!

Ђоковић о тренеру: Он је члан моје породице – мој пријатељ, ментор... /видео/

Француз плакао и молио за милост, Канађанину забранили да оде у тоалет /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала