Ђоковић нахвалио италијанског вундеркинда

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић и Јаник Синер
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, први рекет света, задовољан победом над Јаником Синером на старту Монте Карла поручио је да је лепо вратити се такмичарском тенису после седам недеља паузе.

Ђоковић је у другом колу Мастерса у Монте Карлу победио италијанског вундеркинда који има свега 19 година, а већ је 22. тенисер света и иза себе има неке сјајне резултате.

„Јаник је био у одличној форми. Освојио је турнир у Аустралији, играо је финале Мајамија. Одличан је играч, добро удара лопту, он је будућност нашег спорта. Тачније, већ сада је садашњост. Прескочио сам велику препреку“, рекао је Новак после победе.

Српски тенисер славио је у два сета, 6:4, 6:2, али резултат не осликава најбоље шта се дешавала на терену јер је виђена велика борба.

Први сет трајао је чак 55 минута, други нешто краће, а Новаку је превагу донело то што је у кључним тренуцима пронашао најбоље ударце.

„Одлична победа након неколико месеци без званичног меча. Лепо је вратити се такмичарском тенису. У Монте Карлу се осећам као код куће, овде годинама тренирам. На почетку меча са Јаником, било је потребно да нађем прави темпо игре. Праве ударце у правом тренутку“, открио је први рекет света.

Ђоковића у трећем колу чека бољи из сусрета Даниел Еванс – Хуберт Хуркач.

​► Новак уз доста муке победио талентованог Италијана!

Ђоковић тријумфално кренуо у поход на Монте Карло!

Надал пред српским новинаром омаловажио Ђоковићев рекорд: „Не знам шта то значи“ /видео/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала