Новак зна да мора да буде опрезан

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић током меча са Кристијаном Гарином
Новак Ђоковић током меча са Кристијаном Гарином - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић и Мартон Фучович у среду се састају у четвртфиналу Вимблдона, а меч на Централном терену почеће у 14.30, саопштили су организатори, а најбољи тенисер света је већ успео да скенира свог наредног ривала.
Српски и мађарски тенисер отварају програм на Централном терену, а одмах после њих на терен у Лондону излазе Роџер Федерер и Хуберт Хуркач.
Ђоковић и Фучович до сада су се састали два пута и у оба наврата славио је први рекет света.
Ипак, у оба меча Мађар је успео да узме један сет Новаку, те српски играч мора бити јако опрезан, нарочито ако се у обзир узме да је у борби за четвртфинале изненађујуће савладао Андреја Рубљова, петог тенисера света.
„Јесте изненађење што је победио Рубљова, он је један од најбољих тенисера на свету у последњих 12, 15 месеци. Видео сам последњих четири, пет гемова, солидно је играо“, рекао је Ђоковић.
Новак, ипак, добро познаје квалитете наредног ривала.
„Чврст је са основне линије, добро ритернира, јако добро сервира. Можда нема неко велико оружје, али нема шта да изгуби, играће први пут на централном терену, први пут у четвртфиналу Вимблдона. Не смем да га потценим и надам се најбољем“.
За разлику од Ђоковића, Фучович је провео два сата више на терену, али Новак не мисли да би то могао да буде проблем.
„Постоји дан паузе између мечева, не верујем да ће осећати умор, верујем да ће бити потпуно спреман, таквог га очекујем на терену“, истакао је Ђоковић.
Поред мечева Ђоковић – Фучович и Федерер – Хуркач, у среду су на програму и друга два четвртфинала која ће се одиграти на Терену број један.
У 14 часова креће дуел Карена Хачанова и Дениса Шаповалова, а потом ће на спортско борилиште изаћи Матео Беретини и Феликс Оже-Алијасим.
Полуфинала играју се у петак, а велико финале Вимблдона је у недељу. Титулу брани Новак Ђоковић који је пет пута у каријери славио на најпрестижнијем тениском турниру на свету.
Медведев је рекао „да“ и направио велику грешку
Деценија доминације!
Крај за Медведева – Рус елиминисан после два дана тениса и пет сетова!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала