Болест се ипак враћа: Пацијент који је прележао коронавирус поново позитиван

© Sputnik / Alexander Kondratyuk / Уђи у базу фотографијаХерметичка капсула за пацијенте са коронавирусом
Херметичка капсула за пацијенте са коронавирусом - Sputnik Србија
Пратите нас
Јапанац који је прележао коронавирус поново је позитиван на исти, и то око три недеље након што је напустио болницу у којој је лечен, преноси Индипендент писање јапанске телевизије.

Мушкарац (70) био је путник на крузеру „Диамонд Принцес”. Приликом првог тестирања био је позитиван на коронавирус 14. фебруара, још док је био у карантину на броду. Пребачен је у болницу, где је лечен. Након хоспитализације био је негативан на вирус 2. марта, известила је јапанска агенција НХК, наводи Недељник.

Како преносе медији, након што се вратио кући у Префектуру Мије, Кансај регију, пацијент је поново почео да испољава симптоме - добио је температуру 39. Следећег дана је поново смештен у болнцу и тестиран, да би му лекари потврдили да је поново инфициран.

Ово није једини случај да је иста особа поново оболела од коронавируса. Једна Јапанка је 27. фебруара била други пут позитивна на коронавирус, и то неколико недеља након што се опоравила. У питању је жена четрдесетих година из Осаке изгледа да је прва особа изван Кине која је два пута била позитивна на Ковид-19.

Раније током месеца, лекари из различитих делова Кине пријавили су да су неки пацијенти, који су се опоравили од болести и пуштени су кући, по други пут су бивали позитивни на Ковид-19. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала