УН поручују: Дошло је време за истинску борбу за наше животе

© THILO SCHMUELGENГенерални секретар УН Антонио Гутереш
Генерални секретар УН Антонио Гутереш - Sputnik Србија
Пратите нас
Време је да се због глобалне претње од коронавируса обуставе оружани сукоби и да се заједно фокусирамо на истинску борбу за наше животе. Апелујем на све зараћене стране: зауставите војне операције, поручио је генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, најугроженији су жене и деца, инвалиди, док мигранти плаћају највећу цену. Они такође највише ризикују да постану жртве катастрофалног утицаја коронавируса.

„Наш свет се суочава са заједничким непријатељем – коронавирусном инфекцијом Ковид 19. Вирус погађа све, независно од етничке припадности, националности или вероисповести. Немилосрдно удара по свима, док истовремено у свету букте оружани сукоби“, изјавио је Гутереш.

Гутереш је још навео да у земљама разореним ратом, здравствени системи су у колапсу, а медицински радници су често мете напада.

Како је европски званичник још нагласио, ово је нарочито значајно због стварања могућности испоруке виталне помоћи најугроженијима.

CC0 / Пиксабеј / Ковид-19 илустрација
УН поручују: Дошло је време за истинску борбу за наше животе - Sputnik Србија
Ковид-19 илустрација

Подсетимо, Светска здравствена организација прогласила је 11. марта епидемију нове коронавирусне инфекције Ковид-19 за пандемију.

До сада је широм света 349.751 особа заражена коронавирусом, 15.306 људи је преминуло, а 100.345 се излечило, показују најновији подаци сајта „Ворлдметер“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала