Трудна медицинска сестра (28) умрла од вируса корона, лекари једва спасли бебу

© Tanjug / Драган КујунџићБеба
Беба - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска медицинска сестра Mери A. у поодмаклој трудноћи, стара 28 година, преминула је од последица корона вируса. Лекари су успели да спасу бебу.

Како преноси „Мирор“, жена је подвргнута хитном царском резу како би лекари спасили девојчицу, а још није познато да ли је и дете позитивно на овај вирус, преносе „Новости“.

Колеге у болници у Лутону одале су почаст преминулој медицинској сестри за коју су рекли да је била „изванредна, сјајна медицинска сестра и сјајан пример онога за шта се залажу“. Лекари наводе да је долазак бебе „светлост у овом мрачном времену“.

Интерним имејлом директор ове установе Давид Картер објаснио је службеницима да је одлука о хитном царском резу донета након што се Мерино стање погоршало.

„Са великом тугом морам да потврдим смрт једне од наших медицинских сестара. Мери је овде радила пет година и била је веома цењен и вољен члан тима. Фантастична медицинска сестра и сјајан пример онога за шта се залажемо у нашој установи. Била је позитивна на ковид-19, тестирана је 5. априла. У болницу је примљена 7. априла. Тражимо да се у овом тренутку поштује приватност породице“, навео је Картер.

Лекари су прво навели да се стање жене побољшава, али се оно погоршало у недељу.

Прочитајте још: 

Пандемија уживо: У Србији још пет преминулих и 408 заражених, у свету скоро пола милиона излечених  

Породила се трудница заражена коронавирусом – родила сина 

Зараженој трудници данас ће бити урађен царски рез

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала