Гуверенер Њујорка: Број хоспитализованих и преминулих најнижи од 6. априла

© REUTERS / ALEKSANDRA MICHALSKAA field hospital is set up by Samaritan's Purse, a Christian humanitarian aid organization, and FEMA at the East Meadow in Central Park amid a coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., March 30, 2020
A field hospital is set up by Samaritan's Purse, a Christian humanitarian aid organization, and FEMA  at the East Meadow in Central Park amid a coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., March 30, 2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Број људи који су хоспитализовани због вируса корона и број смртних случајева у Њујорку пао је на најнижи ниво у више од недељу дана, изјавио је данас гувернер Њујорка Ендрју Куомо наводећи да то доказује да та најтеже погођена америчка држава држи под контролом ширење епидемије.

Према његовим речима, укупно 17.735 особа је хоспитализовано широм државе Њујорк због Ковида 19, што је најмањи број од 6. априла, пренео је Танјуг писање Ројтерса.

Број људи који се налазе на респираторима и на интезивној нези, такође, је опао, рекао је Куомо.

„Добра вест је да можемо да контролишемо вирус. Можемо да контролишемо његово ширење“, рекао је Куомо на конференцији за новинаре.

Он је међутим напоменуо да је око 2.000 заражених људи примљено у болнице јуче и да иако је број преминулих опао на 606, што је најмањи дневни број у више од једне седмице, тај број је за његову државу и даље значајан.

Гувернер Њујорка је истакао да има места оптимизму када је реч о друштвеном дистанцирању, јер је оно смањило проценат ширења заразе на 0,9 одсто широм те државе.

Куомо је, такође, продужио наредбу о затварању предузећа и школа за бар још две седмице.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала