Пашињан прети својим противницима хапшењима

© Фото : ScreenshotНикол Пашињан на митингу својих присталица у Јеревану
Никол Пашињан на митингу својих присталица у Јеревану - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Пратите нас
Премијер Јерменије Никол Пашињан издао је наређење восци да не учествује у политичким процесима, да се потчињава народу и власти коју је народ изабрао.
„Многи генерали и официри су потписали саопштење по налогу непосредних руководилаца. Међутим, свако ко буде био против народа и његове легитимно власти ће бити против државе“, рекао је Пашињан, обраћајући се својим присталица испред зграде Владе.

„Моје наређење свим војницима, официрима, генералима: бавите се својим послом – чувањем границе и територијалном целовитошћу Јерменије. То је моје наређење и нико не може прећи преко њега“, додао је он.

По његовим речима, Влада Јерменије није жалила снагу ни средства за јачање војске. Он је подсетио да је Влада повећала плате редовним војницима и официрима.

„Нећу крити да власт која се дуго година богатила на рачун војске и данас има свој утицај на оружане снаге“, додао је Пашињан.

Он је обећао да неће дозволити да дође до војног пуча.

Мене је изабрао народ и само он може решити питање моје оставке“, рекао је премијер.

Он је предложио да се одрже ванредни парламентарни избори и позвао на консултације по овом питању.

Премијер је позвао све политичке снаге да прекину све акције непослушности. Он је запретио хапшењима за непримерене акције.

Раније су се појавиле гласине да је Пашињан издао налог за хапшење непослушних генерала.

Подсетимо, раније је Генералштаб Оружаних снага Јерменије затражио оставку премијера Николе Пашињана. Он је то назвао покушајем војног пуча, сменио начелника Генералштаба и позвао народ на митинг.

Дан раније је председник Јерменије Армен Саркисјан на предлог Пашињана сменио првог заменика начелника Генералштаба Тирана Хачатрјана, који је према писању медија, исмејао речи шефа владе о ракетним системима „Искандер“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала