Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/

© Фото : Спутњику уступиле Новости/Сузана Јовановић МихајловићПацијенти чекају у реду испред ВМА због тестирања на коронавирус
Пацијенти чекају у реду испред ВМА због тестирања на коронавирус - Sputnik Србија
Пратите нас
Пацијентима који уредно и стрпљиво чекају лекари на улазу у ВМА узимају брис како како би били тестирани, пренеле су Новости.

Међутим, како је објавио Танјуг, испред Војномедицинске академије ред је формиран јер је свим пацијентима који су дошли на преглед мерена температура. Танјуг наводи да се у појединим медијима појавила информација да грађани чекају како би се тестирали на нови коронавирус, што је нетачна информација. Око 11 сати реда већ није било.

© Фото : Спутњику уступиле Новости/Сузана Јовановић МихајловићРед испред ВМА због тестирања пацијената на коронавирус
Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/ - Sputnik Србија
Ред испред ВМА због тестирања пацијената на коронавирус

Мерење температуре је једна од мера која се спроводи у оквиру борбе против новог коронавируса и то је једна од препорука Владе Србије.

„Од јутрос се на улазу у поликлинику Војномедицинске академије (ВМА) спроводи мерење телесне температуре пацијената, у складу са акционим планом који предвиђа мере за превенцију и заштиту од инфекција коронавируса“, изјавио је начелник те здравствене установе Мирослав Вукосављевић.

Он је додао да ће се са том мером превенције наставити у складу са акционим планом мера заштите и то не само у Војно здравствeним установама, већ и у свим установама система здравља у земљи.

Иначе, испред ВМА свако јутро око пола осам формирају се редови, јер постоји само један улаз у ту здравствену установу.

Редови су већи средом, када ВМА, као и данас, дежура.

© Фото : Спутњику уступиле Новости/Сузана Јовановић МихајловићПацијенти чекају у реду испред ВМА због тестирања на коронавирус
Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/ - Sputnik Србија
Пацијенти чекају у реду испред ВМА због тестирања на коронавирус

Подсећамо, у Србији је потврђено 12 случајева коронавируса. Шесторо се налази на Инфективној клиници у Београду, четворо у Нишу и двоје у Новом Саду.

Од седам нових случајева, пет је повезано са две жене за које је јуче утврђено да су позитивне након директног контакта са држављанком Швајцарске која је недавно боравила у Србији, а за коју је утврђено да је позитивна на КОВИД-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала