Проширена листа земаља чијим држављанима је привремено забрањен улазак у Србију

© AP Photo / Darko VojinovicГраница
Граница - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Србије донела је одлуку да се страним држављанима који долазе из Француске, Немачке, Словеније, Аустрије, Шпаније, Грчке и Швајцарске привремено забрани, односно ограничи улазак и кретање ради заштите од коронавируса.

Привремена забрана уласка у Србију остаје за стране држављане који су боравили у Кини, Кореји. Прецизирано је да се она односи искључиво на особе које су боравиле у провинцији Хубеј, граду Дегу и провинцији Северни Гјонгсанг Републике Кореје.

Такође остаје на снази забрана привременог уласка у Србију за стране држављане који су боравили у Италији, Ирану и Румунији.

С обзиром на то да је дошло до повећане куповине основних животних намирница и средстава за хигијену, што је у продавницама узроковало несташицу одређених производа, Влада је донела Одлуку о привременој забрани извоза основних животних намирница и средстава за хигијену, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Ова мера уводи се како би се спречила несташица и становништво у сваком моменту имало на располагању потребне намирнице у продавницама и трговинским ланцима.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала