Брнабићева: Рестриктивније мере - не претим, него обећавам

© Tanjug / TANJA VALICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић навела је вечерас да ће Влада Србије урадити све што је неопходно за сузбијање епидемије, па и пооштирити мере.

Она наводи да смо ванредно стање и рестриктивне мере увели много пре других држава, јер се размишља о томе да се сачува сваки људски живот и здравствени систем.

"Ја сносим највећу одоворност за све мере владе и много више придајем личној одговорности него забранама које уводи Влада или систем. Када имате личну одговорност резултати су бољи. Експлицитне забране стављају људе да се противе и инате, па полиција и војска треба да јури људе, да се дешавају напади и добијамо још више проблема", каже она и додаје:

"Али ако лична одговорност није на том нивоу, и ако и даље имате људе у кафиима онда морате да уводите забрану", преноси Б 92.

Да би се сачувала државна касу од оних који након ванредних стања туже државу због губитака током тог времена, власт је, према речима Ане Брнабић, желела да се са овим избори апелујући на личну одговорност пре

Премиејрка је поново апеловала на све да остану у кућама.

"Мора ли Влада да забрани, да ли је наше стање свести да Влада мора да забрани - добро забранићемо", каже премиејрка и додаје да када би сви седели кућама не би имали полицијски час.

"Али то тако није", каже премијерка која сматра да више не верује у такву могућност.

Према њеним речима, многи наводе да су мере притив устава, али да је Влада ипак морала да уводи мере.

"Ако Влада треба да буде рестриктивнија - биће, не претим него обећавам", каже.

Она је раније у свом обраћању навела да од сутра у 20 сати престаје јавни превоз на територији целе Србије, а од недеље и кафићи, ресторани и тржни центри.
"Суспендујемо јавни градски превоз до даљег", рекла је Брнабић на прес конференцији у влади Србије.

"У овом тренутку опашност је сувише велика, а притисак на лекаре и мецинске сестре сувише велики да бисмо размишљали о материјалној страни свега овога", нагласила је Брнабић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала