Пљуште затворске казне због кршења самоизолације и забране кретања

CC0 / Unsplash / Карантин
Карантин - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду једна особа осуђена је на три месеца кућног затвора због кршења мере самоизолације, док су две особе са територије Пожаревца осуђене на затворске казне од 15 односно 20 дана, јер нису поштовали меру забране кретања у време полицијског часа.

Мушкарац И.М. није остао у самоизолацији па је осуђен је на три месеца кућног затвора. Њему је после повратка из Француске 15. марта санитарна инспекција на граничном прелазу Хоргош одредила меру од 14 дана самоизолације у кућним условима.

Међутим, приликом контроле, утврђено је да је у више наврата напуштао пријављено пребивалиште, па је 21. марта ухапшен, речено је Танјугу у тужилаштву.

Он је данас на саслушању у тужилаштву признао кривицу за кривично дело „непоступање по здравственим прописима за време епидемије“ и закључио споразум са тужилаштвом.

Овај споразум потврдио је и Први основни суд у Београду и осудио га на казну од три месеца кућног затвора.

Пресуда је одмах постала правоснажна, И.М. је враћен у самоизолацију, а након што истекне та мера, почеће извршење казне кућног затвора.

Полиција у Пожаревцу, током претходне ноћи, затекла је напољу двојицу мушкараца, старости 41 и 29 година, на територији Пожаревца и Кучева за време забране кретања на јавном месту.

Судија за прекршаје изрекао им је новчане казне, које су преиначене у затворске у трајању од 15 и 20 дана, саопштено је из МУП-а.

Забрана кретања за све грађане, изузев оних који по природи посла морају да раде, од понедељка важи од 17 сати до 5 сати ујутру.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала