У Србији још 54 новооболелих, укупно 303

CC0 / Пиксабеј / Лабораторијска испитивања
Лабораторијска испитивања - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар здравља Србије Златибор Лончар саопштио је да су регистроване 54 новооболеле особе коронавирусом корона. Од тог броја њих 27 је на болничком лечењу.

Он је на конференцији за новинаре казао да је на респираторима 21 пацијент са озбиљним тегобама и за које, како је рекао сматрају да су угрожени.

На респираторима је осам пацијената у Београду на Инфективној клиници, пет у Нишу, четири у Новом Саду, четири у Крагујевцу.

На болничком лечењу су укупно 152 пацијента.

Министар је рекао и да је 15 пацијената излечених који су отишли кући, немају сипмптоме и имали су два негативна теста.

За два дана прелази се на нови метод борбе

Лончар je казао да ће се за два дана прећи на нови метод борбе против коронавируса, што подразумева тестирање већег броја људи.

„Већ је издат налог свим домовима здравља да ће морати да имају по једна објекат у којем ће морати да имају рендген апарат и апарат за лаборатирију како би се проверила крвна слика. Ту ће долазити сви пацијенти за које се одреди да треба да буду тестирани“, рекао је министар.

Истиче да ће епидемилози одређивати ко треба да дође у дом здравља да се тестира у за то тачно одређене просторије.

Он је истакао да су се за такву стратегију определили, после разговора са стручњацима из Кине, односно на основу њиховог искуства.

ВМА од сутра функционише као цивилна болница

Лончар изјавио је да ће ВМА од сутра функционисати као цивилна болница и примати све грађане који немају везе са коронавирусом, док ће уместо ВМА заражене пацијенте од корона вируса примати Градска болница на Звездари.

„Донета је одлука да ВМА неће бити у систему збрињавања позитивних на корона вирус и уместо ње ће заражене примати Градска болница на Звездари“, рекао је Лончар и додао да је почело премештање пацијената из Градске болнице на ВМА.

Прочитај још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала