Кисић Тепавчевићева: Ако овако наставимо, ускоро се ближи крај епидемије

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДарија Кисић Тепавчевић
Дарија Кисић Тепавчевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да су бројеви у вези са стањем вируса корона у Србији стабилни, чак и у благом паду, али да то не сме да нас завара.
„Ако наставимо да поштујемо мере, извесно је да се ускоро ближи крај ове епидемије“, рекла је на конференцији за новинаре Кисић Тепавчевићева.

Она је навела да апел није само за викенд да поштујемо све што треба, оцењујући да је највећи број грађана схватио своју улогу.

Истакла је да се нада да ће мере врло брзо да покажу ефекте и да се, ако овако наставимо, ускоро ближи крај епидемије.

„Пратимо сва актуелна сазнања широм света, имамо радне групе, свако из своје области прати најновије информације из свих области које имају везе са овим вирусом, извештаје добијамо на дневном нивоу“, навела је Кисић Тепавчевићева.

Кон: Добро смо, али и даље стриктно у мерама

Епидемиолог Предраг Кон каже да се бележи пети дан да је крива оболевања од вируса корона заравњена, али да морамо бити врло стриктни у мерама.

„Ми смо добро. У целој овој ситуацији ми јесмо добро. Надаље морамо да будемо врло стриктни у свим мерама које смо испланирали“, рекао је Кон.

Кон је на питање новинара, да ли ће за викенд када се обележава Ускрс бити продужен полицијски час који би трајао од четвртка до понедељка, одговорио да струка не размишља о обележавању празника, већ о спречавању ширења вируса корона и да ће, уколико буде било потребно, бити донете оштрије мере.

„Морам да кажем да не размишљамо много о празницима, можда ружно звучи, размишљамо каква је ситуација и да ли ћемо предложити оштрије мере него што су ове сада. Јасно је да мора доћи до прекида контаката, а ако то мора да се спроведе, то би требало спровести што пре, јер ћемо само тако имати ефекте“, навео је Кон.

У Србији је, према најновијим подацима, још једна особа преминула од последица новог вируса корона, чиме је укупан број умрлих повећан на 66. Заражена је још 201 особа, тако да је укупан број оболелих повећан на 2.867.


Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала