Епидемиолог Тиодоровић: Ситуација у Нишу је веома озбиљна и неповољна

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICЕпидемиолог Бранислав Тиодоровић
Епидемиолог Бранислав Тиодоровић - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Нишу веома озбиљна и неповољна.

„У старом делу КЦ Ниш има 196 позитивних смештених у три објекта, од тога је 17 на респираторима. У новом делу који смо сада такође претворили у ковид болницу, највећу у Србији, имамо 272 пацијента, међу њима је и 151 позитиван из Геронтолошког центра. Поред тога у хали Чаир је тренутно 196 пацијената, као и у хотелу, а пацијенте имамо и у Студентском дому поред Медицинског факултета“, рекао је Тиодоровић за РТС.

Тешки болесници који се лече од вируса корона у болници у Павији, на северу Италије - Sputnik Србија
Страшни пропусти у старачком дому: Директор тврдио да су корисници врући јер спавају уз радијатор

Он је додао да Клинички центар има још 460 постеља на располагању за средње и тешке оболеле.

„Ово што се десило у Геронтолошком центру је велики удар, 151 пацијент је озбиљна бројка. То је озбиљан удар који треба издржати, овога тренутка КЦ то прихвата“, рекао је др Тиодоровић и додао да се спрема и ковид болница у Лесковцу.

Он је рекао да би требало размишљати да се ово што је урађено у Лесковцу можда примени у другим градовима, али је додао да за сада нема потребе.

„Припремамо се да домове ученика отворимо за лакше пацијенте и да отворимо и хотел „Наис“. Тиме би се смањио притисак на Клинички центар“, рекао је Тиодоровић.

Он је истакао да су сви погођени смрћу лекара Клиничког центра у Нишу Миодрага Лазића, који је преминуо од последица вируса корона. Упутио је саучешће породици и рекао да је др Лазић „задужио овај народ“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала