Вучић: Имамо охрабрујуће резултате у претходна 24 сата

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLМилорад Додик и Александар Вучић
Милорад Додик и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Имамо охрабрујуће резултате у претходна 24 сата када је здравље људи у питању, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он је рекао да у последња 24 сата постоје охрабрујуће новости у вези са епидемијом вируса корона.

Вучић је у изјави после састанка са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком рекао да ће о тим вестима више говорити доктори на конференцији у 15 сати, али да је страховито важно да грађани буду дисциплиновани наредног викенда.

Вирус није јак као на почетку

„Замолио бих пензионере, посебно у урбаним срединама за које видим да излазе напоље и у продавницу, да се стрпе још мало и да покажу још мало снаге, јер је и даље велика опасност и даље је вирус прилично снажан, мада не мислим да има онолику снагу као на почетку“, рекао је Вучић и замолио све грађане да поштују мере Владе Србије.

Настављамо помоћ Републици Српској

Председник Србије је после састанка са Додиком указао да је Србија на различите начине помогла Републици Српској од почетка кризе изазване вирусом корона, а у наредна два-три дана упутиће јој још значајнију помоћ - маске, рукавице и респираторе.
Он је поздравио српски народ у Српској и читавој БиХ и истакао да ће сарадња бити још важнија у наредном периоду, нарочито по економским питањима.

Србија ће економску кризу пребродити лакше него многи у Европи

Вучић је рекао да су најављене мере за помоћ привреди дале резултате и да је непуних 2.000 људи остало без посла услед кризе у вези са вирусом корона.
„На званичној евиденцији имали смо 10.839 отпуштених радника средином марта, а до краја марта када смо најавили мере, у периоду од 30. марта до 3. априла запосленост је порасла и 8.999 се вратило на посао. Тиме је непуно 2.000 остало без посла, што значи да су мере и најава мера дали резултате. Почетак примене мере значиће да ћемо имати равнотежу између оних који су добили отказ и оних који су добили посао, што је невероватно у овим условима“, казао је Вучић, који се захвалио послодавцима на одговорности коју показују.
Каже и да ће након пандемије сви у Европи бити у тешкој ситуацији, а да је ММФ навео да ће Србија кризу пребродити нешто лакше од осталих, захваљујући својој монетарној и фискалној политици.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала