Ситуација у југоисточној Србији се смирује

© Wikipedia / Aleksic IvanНиш, панорама
Ниш, панорама - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се ситуација у југоисточној Србији, када је реч о вирусу корона, смирује, али да морамо и даље бити дисциплиновани.

Тиодоровић је рекао да смо прошле недеље имали чак 40 до 44 одсто позитивних од укупног броја тестираних, а да сада та бројка износи од 7,2 до 10,1 одсто што, како је оценио, говори о великом паду и томе да се ситуација смирује.

Он је навео да верује да ћемо и предстојећег викенда имати полицијски час јер нам је то, каже, још увек потребно.

Шта кажу кинески стручњаци — како се Србија бори против короне

Што се тиче домова за стара лица, особе са посебним потребама ту, како је указао, ситуација није баш повољна.

„Одатле нам још увек долази значајан број оболелих и позитивних, поготово из Геронтолошког центра у Нишу и Геронтолошког центра Јеленац у Алексинцу, док су остали под контролом“, рекао је за Пинк Тиодоровић.

Када је реч о приватним домовима, рекао је да у њима нема позитивних на Ковид-19.

„Што се тиче епидемиолошке криве, ми смо на силазној путањи, али морамо сада издржати, бити врло присебни и дисциплиновани“, рекао је Тиодоровић.

Указао је да морамо бити у приправности јер чак и земље које су прогласиле да су решиле проблем, имају други талас вируса, преноси Танјуг.

„То је тај ‘епидемијски реп’ који може да изазове проблем. Гледаћемо да ослободимо халу Чаир и биће спремна уколико дође до новог таласа“, додао је Тиодоровић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала