Короном заражено 64 запослених на Институту за онкологију

© Sputnik / СпутњикДаница Грујичић
Даница Грујичић - Sputnik Србија
Пратите нас
Директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић изјавила је да је 64 запослених на том институту позитивно на вирус корона.

„Тестирано је 448 особа, 64 је позитивно. Хоспитализовано је са јасном, умерено до тешком клиничком сликом, њих 15. Остали су имали лакшу слику и распоређени су у бање", навела је Грујичићева за РТС.

Лекар у заштитном оделу поред пацијената са вирусом корона КОВИД-19 у болници у Италији - Sputnik Србија
Пет здравствених радника до сада преминуло од вируса корона

Она је додала да је 20-ак оних који су у изолацији, јер је у почетку био савет да остану код кућа, а у консултацији са епидемиолошком службом није било разлога да се хоспитализују, преноси Танјуг.

Како је навела, међу пацијентима, посебно на радиотерапији, од 170 тестираних, 91 је био позитиван.

„Оне са израженом клиничком сликом премештали смо у одговарајуће институције, „Драгиша Мишовић“, јако пуно у Земунску болницу“, казала је Грујичић.

Према њеним речима, Влада Србије донела је закључак да сви пацијенти који долазе на стационар, не само Онкологије, морају да донесу потврду да су ковид негативни.

То се, каже, не односи на оне који долазе у дневне болнице.

Шта кажу кинески стручњаци — како се Србија бори против короне

„То је у реду, не смемо дозволити други талас. Без обзира што пацијенти донесу налаз да су негативни на ковид, морају да прођу тријажу кроз коју су и досад пролазили. Мери им се температура, узима детаљна епидемиолошка анализа и уколико је колеги било шта сумњиво, тај пацијент не може бити примљен“, објаснила је Грујичић.

Истиче да лекова за хемиотерапију има, као и да су сви запослени имали и имају одговарајућу заштиту.

„Наши запослени су имали заштиту. И када се радила дистрибуција преко КЦ Србије и преко централног магацина, било је заштитне опреме јер се зна колико су осетљиви онколошки болесници“, закључила је Грујичић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала