Србија шаље помоћ Италији

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Александар Вучић на аеродрому Никола Тесла одакле је одлетео први авион са пакетима за помоћ Италији
Председник Србије Александар Вучић на аеродрому Никола Тесла одакле је одлетео први авион са пакетима за помоћ Италији - Sputnik Србија
Пратите нас
Са аеродрома Никола Тесла у Београду данас око 13.00 сати у Рим је одлетео први авион са пакетима медицинске опреме за борбу против вируса корона, коју грађанима Италије донира Република Србија.

Медицинска опрема биће послата данас са четири авиона „Ер Србије“, сутра ће полетети још два, а у понедељак још два - укупно осам авиона са помоћи коју Србија донира Италији.

Отпремању помоћи присуствовао је председник Србије Александар Вучић, амбасадор Италије Карло Ло Кашо и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић која ће отпутовати у Рим и уручити донацију министру иностраних послова Италије Луиђију Ди Мају, преноси Танјуг.

Вучић је истакао да је Италија у претходним годинама много учинила за Србију, посебно за време поплава 2014. године, а подсетио је и да италијанске компаније у Србији запошљавају око 10.000 људи, од којих живе наше породице.

„Италија је данас у ужасно тешкој ситуацији. Први су били погођени, ми смо се снашли, купили много опреме. Данас мислимо да имамо довољно за сопствене потребе и за оно што нам није у кратком периоду неопходно дајемо италијанским пријатељима, знајући да ће умети то да цене и биће нам подршка и убудуће“, рекао је Вучић.

На једној од кутија са опремом, председник је написао: „Победићемо заједно, храбра Италијо. Србија је са вама“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала