На аутобуским станицама у Србији путницима ће се мерити температура 

© Sputnik / Стефан ЂурићУ 12.15 сати, БАС је била пуста.
У 12.15 сати, БАС је била пуста. - Sputnik Србија
Пратите нас
Након поновног покретања јавног превоза у Београду, предвиђено је да се путницима пре него што уђу у возила измери телесна температура.

Градски и приградски превоз у Београду крећу 8. маја, док је покретање међумесног превоза предвиђено за 4. мај.

Помоћник министарке за саобраћај Саша Стојановић каже да је у току припрема инструкција на који ће начин функционисати међуградски саобраћај, те да ће она бити допуњена због специфичности тог превоза у односу на градски и приградски превоз, преноси Б92.

Рекао је да ће бити прописано да аутобуске и железничке станице морају да врше дезинфекцију простора, као и да се на тим станицама мери температура путницима.

Препоруке Кризног штаба су да се крене са фазним пуштањем, локалне самоуправе ће одлучивати о обиму. Предност у превозу ће имати запослени, затим студенти и ђаци, потом незапослени и туристи, па пензионери. Предвиђено је и обавезно коришћење заштитних маски и рукавица, без којих превоз неће моћи да се користи. То ће регулисати контролори. Биће обележене и дистанце на којима ће путници моћи да стоје и седе. Клима у возилима не би требало да се користи, већ да се отварају прозори.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала