Вучић: Победили смо свуда — тамо где никада нисмо победили! /видео/

© Sputnik / Александар МилачићПроглашење победе у штабу СНС-а
Проглашење победе у штабу СНС-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Вечерас смо добили огромно поверење народа у условима у које је мало ко веровао и добили смо велико упозорење народа да морамо да будемо одгворнији и још озбиљнији и марљивији, поручио је председник СНС Александар Вучић.

„Добили смо више од два милиона гласова. Победили смо свуда, свуда где смо губили, у сваком месту у иностранству, тамо где никада нисмо победили“, поручио је Вучић.

Српска напредна странка тренутно има 63,4 одсто гласова, а очекује да ће имати више од 64 одсто, рекао је лидер напредњака.

„Ми очекујемо када дођу и гласови са КиМ и из иностранства више од 64 одсто“, рекао је Вучић.

Напоменуо је да треба имати у виду да је то 64 одсто од изашлих грађана.

„При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих листића, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити“, истакао је Вучић.

Вучић је такође рекао да су Срби на КиМ изашли на изборе у никад већем броју, а како је истакао рачуна да ће СНС тамо добит не мање од 85 одсто гласова.

Он се захвалио свим грађанима Србије који су, како је рекао, упркос лошим временским приликама, упркос свим претњама, упркос сталним покушајима многих да их заплаше короном изашли на изборе.

„Захвалан сам им на одговорности и што су разумели да је будућност Србије важнија за сваког од нас. А ми ћемо морати да чувамо здравље људи и да се припремимо за тешку јесен по том питању“, рекао је Вучић.

Вучић наводи да су имали истраживања на дневном нивоу и да се видело да како су се из опозиције све више појављивали у јавности да има је опадала подршка, док је код напредњака расла јер су, како каже, говорили све више о плановима и идејама и да је то оно што народ жели да види.

„Хвала на историјској подршци“, поручио је Вучић.

У формирању владе показаћемо да нисмо бахати

Вучић је рекао да ће током формирања владе СНС показати да није бахата, већ да ће разговарати са представницима свих партија, чак и са онима које нису прешле цензус.

"Узимаћемо људе и са других листа, јер ћемо покушати да направимо владу која мора да доноси кључне одлуке у наредном периоду и која ће да има још шири консензус од овакве широке подршке које смо добили", рекао је Вучић на конференцији за медије у штабу СНС-а.

Истиче да ће Србија на европском путу морати да ради брже, снажније и јаче и да спроведе додатне реформе.

Вучић је истакао да уз европски пут којем Србија тежи, мора да настави и да чува пријатеље који су, каже, били ту у време короне и када је суверенитет КиМ био угрожен.

Лидер СНС је кроз шалу поручио страначким колегама поручио да не покушавају на локалу да “склопе” коалиције у наредних 10 дана док је он на путу, те поручио да ће на локалу формирати власт на основу резултата других партија.

“Хоћу да разговарамо са свима, да правимо компромисе, нећу да на било којем месту да показујемо ароганцију, бахатост и охолост”, поручио је Вучић.

Истиче да је подршка коју је СНС добио од грађана “кључна” у “пресудним” тренуцима за земљу, али и награда за уложен труд, рад и “одличне” резултате.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Он је истакао је толика подршка и додатно оптерећење за СНС, јер нико никада тако дуго времена није имао такву подршку.

"А, да нисмо повели ниједан рат. Ниједна српска глава није страдала због наше политике, а надам се и сигуран сам да неће. При свему томе, направили смо да Србија има најбржи и најзначајнији економски раст у савременој историји. То је оно што људи желе", приметио је он.

Вучић је пренео да је према њиховим излазним анкетама, за листу око СНС гласало 62 одсто жена, а 38 одсто мушкараца, што, каже, значи да је 75 жена, од оних које су изашле на гласање, изабрало СНС.

Поносан је, каже, и на чињеницу да ће листа имати огроман број младих у скупштини.

"Један од политичких противника је рекао да нећемо имати довољно посланика за скупштину, јер смо ставили функционере на листу... Сада изгледа да ће сви које смо ставили на листу, бити посланици", рекао је Вучић.

Честитао је свим другим странкама на коректној и фер кампањи, те оценио да је ово до сада била најмирнија и најчистија кампања.

Истакао је да, у овом тренутку, три или четири листе, без мањинских странака, улазе у парламент.

Навео је да су то, осим СНС, и СПС, Александар Шапић, као и да је “на ивици” ПОКС.

“Не могу да искључим могућност да ће у парламенту бити и Суверенисти Саше Радуловића и Метла, јер имају око два и по одсто”, рекао је Вучић.

Нова влада у уставном и законском року

Нова влада ће бити формирана у уставном и законском року и сарађиваћемо са свима, изјавио је вечерас лидер СНС Александар Вучић.

Упитан да ли ће имати неке партнере пошто листа чији је носилац има апсолутну већину односно да ли ће бити коалициона влада или ће је напредњаци водити самостално, Вучић је рекао:

"Не знам да ли имамо 190 мандата у парламенту, биће мање ако ПОКС уђе у скупштину или ако још неко уђе у скупштину. Већ сам рекао да ћемо да идемо са свима".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала