Мекејн напао Меркелову због одбијања да Украјину снабде наоружањем

© AP Photo / Cliff OwenЏон Мекеjн
Џон Мекеjн - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички сенатор Џон Мекејн оптужио је немачку канцеларку Ангелу Меркел због равнодушности према грађанима Украјине који се боре на југоистоку земље, и критиковао је зато што овој земљи није обезбедила наоружање

Републикански сенатор Џон Мекејн критиковао је немачку канцеларку Ангелу Меркел због непопустљивог става у вези са снабдевањем украјинске војске наоружањем.

Амерички политичар оптужио је Меркелову због равнодушности према грађанима Украјине који пате од последица конфликта на југоистоку земље.

Џон Мекејн - Sputnik Србија
Мекејн: Украјини су потребни системи Џавелин

„Могло би се помислити да она не зна или не мари што су људи у Украјини побијени", цитирају немачки медији Мекејнове речи.

Сенаторове оптужбе, које долазе уочи посете Меркелове Вашингтону заказане за 9. фебруар, изазвале су оштре осуде у Немачкој која је одбацила његове тврдње.

Мекејн предводи групу од десетак републиканских и демократских сенатора који врше притисак на америчког председника Барака Обаму да дозволи слање америчког наоружања Кијеву.

Немачки званичници рекли су да би, уколико би се дозволило коришћење америчког оружја у Украјини, то било само „доливање уља на ватру". Немачка министарка одбране Урсула фон дер Лејен упозорила је да би слање наоружања био чин који би само распламсао ватру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала