У Моравичком округу више од 4.000 домаћинстава без струје

© Flickr / Nat WildonКварови на далеководима (илустрација)
Кварови на далеководима (илустрација) - Sputnik Србија
Пратите нас
У Моравичком округу више од 4.000 домаћинстава без струје; на југу Србије због изливања реке Моравице затворен државни пут

У Србији од јутрос нема обилних падавина, али због квара 78 трафостаница у Моравичком округу је од прошле ноћи и данас без струје 4.397 потрошача.

Водостај неких река је у порасту, а због изливања реке Моравице на југу земље затворен је саобраћај на државном путу на деоници Бујановац-Прешевска петља, у месту Левосоје.

На подручју Моравичког округа без струје је остало 4.397 потрошача са 10 далековода, а радници електродистрибуције су на терену како би што пре нормализовали снабдевање.

На територији овог округа сви путеви су проходни, а због снежних падавина отежан је саобраћај на брдско-планинском подручју Лучана и Ивањице, али нема застоја – саопштио је данас комадант Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког округа Слободан Јоловић, а преносе медији.

Снег који још пада брзо се топи, а наредних дана се очекују ниске температуре и појава леда на коловозу, па се возачима саветује опрез у вожњи. 

Највећи прекиди струје су на подручју града Чачка, где је без електричне енергије остало 3.497 потрошача, без напајања седам далековода, а у квару 58 трафостаница.

У Горњем Милановцу без струје је 451 потрошач, три далековода без напона, док је од 12.30 часова нормализовано снабдевање на подручју општине Лучани.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала