Десеторо деце пало у несвест у школи у Шајкашу

© ФотоХитна помоћ
Хитна помоћ - Sputnik Србија
Пратите нас
Десеторо ученика из места Шајкаш данас је из школе пребачено у Дечију болницу у Новом Саду, након што су се током јутарње наставе онесвестили, потврђено је Бети у новосадској полицији.

Према незваничним информацијама, деца су око 11 сати за време часа физичког у фискултурној сали осетила симптоме несвестице, али је узрок још увек непознат.

Наставници су у првом моменту посумњали на гас којим се Основна школа „Исидора Секулић" греје, али су радници предузећа „Србијагас" на терену утврдили да гаса у фискултурној сали није било.

Како је речено у полицији, околности се још утврђују, а чекају се и анализе крви из Дечије болнице.

Увиђај у Основној школи „Исидора Секулић" у Шајкашу је у току, а тровање деце гасом је засад искључено, јер школа нема уведен гас, саопштило је данас Министарство просвете.

„Након часа физичког васпитања дошло је до тровања ученика углавном из одељења VII2. Они су претходно боравили у фискултурној сали. Седамнаесторо деце је имало несвестицу, од тога је њих 10 примљено у болницу у Новом Саду. Сви су ван животне опасности", саопштило је данас Министарство просвете.

Додаје се да је реч о 17 деце која су пријавила тегобе, а да ће остали ученици одељења VII2 бити превентивно прегледани у Дому здравља.

У школи увиђај и даље траје, а тамо се осим припадника полиције налазе и просветни инспектори, као и просветни саветници из Школске управе Нови Сад Министарства просвете.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала