СБ УН сутра о прекиду ватре у Украјини, сукоби се настављају

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаУН
УН - Sputnik Србија
Пратите нас
Савет безбедности УН сутра би требало да гласа о резолуцији којом се, на предлог Москве, позива на потпуну примену договора о прекиду ватре који је у четвртак постигнут у Минску. На истоку Украјине од поноћи по локалном времену треба да наступи прекид ватре.

Жестоки сукоби између украјинске војске и устаника се у међувремену настављају.  Штаб самопроглашене Доњецке народне републике је саопштио да је украјинска војска током ноћи из тешког наоружања 25 пута отварала ватру на позиције устаника и стамбена насеља.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је у разговору са амбасадором Сједињених држава у Београду Мајклом Кирбијем рекао да ће Србија као председавајућа ОЕБС-а уложити максималне напоре да споразум из Минска о прекиду ватре у Украјини буде примењен.

Шеф пољске дипломатије Гжегож Схетина рекао је да и даље постоји могућност да се упркос склапању споразума у Минску наставе испоруке оружја Украјини. Он је додао је да ће се тема наоружавања Украјине вратити на дневни ред уколико се сукоб на истоку те земље не оконча.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала