„Не мешам се у рад медија“

© AFP 2023Александар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да се не меша у писање и рад медија и да се слаже са изјавом Јоханеса Хана о стању у медијима у Србији.

Вучић је то одговорио на питање новинара да прокоментарише писање магазина Министарства одбране и Војске Србије „Одбране“, у којем је објављен текст „Заштитник против заштитника“.

Јоханес Хан - Sputnik Србија
Шта је Хан мислио када је говорио о слободи медија у Србији

„Шта хоћете, да будем цензор и да кажем да нешто не смете да пишете. Не мешам се у писање и рад медија“, рекао је Вучић, а преносе електронски медији.

Вучић је додао и да се слаже са изјавом комесара за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханеса Хана о стању у медијима у Србији, истакавши да све тврдње о стању у медијима морају да буду засноване на чињеницама.

Према Вучићевим речима у изјави портпаролке Маје Коцијанчић, која је уследила после Ханове изјаве, нема ничег спорно, већ је само указано да је то критично важно питање у Србији.

Цензура - Sputnik Србија
Цензура у Србији лако доказива, тврде Репортери без граница

„Сагласан сам са тим, као и да ствари треба да буду засноване на чињеницама, а не на гласинама. Ниједну реч примедбе немам на то, иначе бих већ реаговао. Знате да ми није никакав проблем да одговорим ни Маји Коцијанчић, ни свима њима“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала