Крију се документа о плану за „Београд на води“

© Flickr / Nikola MarkovićБеоград на води макета
Београд на води  макета - Sputnik Србија
Пратите нас
Организација Транспарентност Србија (ТС) оценила је данас да све указује да није допуштено да се у јавности појави иједан документ који би указао на кршење процедуре при изради просторног плана за пројекат „Београд на води“.

ТС је саопштила да је од Урбанистичког завода Београда добила само део одговора када је затражила документе с циљем да се разјасне тврдње које указују на кршење процедуре планирања, а да је најновији одговор Завода, од 20. фебрура, то да тражене информације не постоје.

ТС подсећа да је директор Урбанистичког завода Небојша Стефановић у интервјуу Политици октобра 2014. године изнео да је у изради детаљног плана регулације“ за подручје приобаља реке Саве полазна основа био план за изградњу Београда на води. Тај план је израдио потенцијални инвеститор тог пројекта, а са представницима те фирме су вођени преговори и, како је рекао Стефановић, било је притисака којима су домаћи урбанисти одолели, преноси Бета.

У одговору организацији Транспарентност, Урбанистички завод тврди да нема информације о преговорима с потенцијалним инвеститором, а нема чак ни план за изградњу Београда на води који је израдила фирма Игл Хилс из Абу Дабија. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала