Дуг Србије расте за 195 евра у секунди

© званични сајт Демократске странкеПредседник Покрајинске владе и Демократске странке Бојан Пајтић
Председник Покрајинске владе и Демократске странке Бојан Пајтић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да су у јануару плате мање за 21 одсто него у децембру, преноси Б92, на шта су напредњаци шефу војвођанске Владе поручили да је по ко зна који пут „изговорио невероватне бесмислице“.

Пајтић је оценио да је смањење плата од 21 одсто за само месец дана драматично, и апеловао на Владу да још једном послуша ДС да ангажује и стручњаке из те партије.

„Нудили смо помоћ и подршку у решавању проблема јер ми јесмо опозиција Влади, али нисмо опозиција Србији. Посебно је драматична чињеница да се Влада Србије задужила, од почетка године до данас, више од 750 милиона евра. Ако се упореде задуживања од 20002012. године, када је задуживање било свега три евра у секунди, и задуживање од кад је СНС дошла на власт, имамо 195 евра у секунди. То је доказ колико је бесмислено оправдање да се Србија задужује да би се враћали дугови из неког претходног периода“, рекао је Пајтић.

Српска напредна странка је као одговор на Пајтићеве наводе поручила „да је шеф војвођанског режима, Бојан Пајтић, по ко зна који пут, изговорио невероватне бесмислице“.

СНС је притом навео да су највећи дефицит, највећи раст јавног дуга геометријском прогресијом, највећи број незапослених, астрономски број пљачкашких приватизација у Србији били управо у време владавине његове Демократске странке.

„Бојан Пајтић се никада ничим није озбиљно бавио, а ни данас се не бави, он ништа не разуме. Пајтићу је једино битно како да сакрије дугове Демократске странке, како да буде што мање на свом послу, и како да настави да апсолутно ништа не ради у корист грађана Војводине, који га и данас плаћају“, наводи се у саопштењу напредњака.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала