Мадуро назвао Буша терористом и забранио му улаз у земљу

© Sputnik / Алексеј Никольски / Уђи у базу фотографијаНиколас Мадуро
Николас Мадуро - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро обавестио је у суботу јавност о увођењу обавезних виза за све Американце који долазе у Венецуелу. Према његовим речима, то се ради како би се држава заштитила од мешања САД у њене унутрашње послове.

Један број политичких лидера САД који су кршили људска права бомбардујући земље, као што су Сирија, Ирак и Авганистан, не могу ући у Венецуелу, јер су они — терористи, изјавио је Мадуро.

Међу тим лидерима су, према речима шефа венецуеланске државе, Џорџ Буш млађи, бивши потпредседник САД Дик Чејни, конгресмени-републиканци Боб Мелендес и Марко Рубио.

Председник Венецуеле Николас Мадуро објавио је у суботу и да је ухапшен пилот — грађанин САД који је, наводно, вршио шпијунске активности на територији те јужноамеричке државе.  

Последњих дана, идентификовали смо и ухапсили Американца, умешаног у мрачне послове — војним жаргоном то се назива тајни задатак, шпијунажа — који је покушавао да врбује људе у насељима на венецијанској обали и у селима, наводи речи Мадура државна телевизија Венецуеле.

Према речима шефа Венецуеле, хапшење је изведено у држави Тачира. Пилот, латиноамриканац по пореклу, ухваћен је са великом количином различите документације. У овом тренутку даје изјаву, навео је председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала